דו”ח מיוחד שפורסם באתר האינטרנט הרפואי WEBMD מגלה כי הפחתת צריכת מזונות המכילים פחמימות עשויה לשפר מצבי אקנה, זאת באמצעות שליטה בכמויות הגלוקוזה.
אנשים הסובלים מאקנה עשויים לסבול מתופעת היפראינסולינמיה, המאופיינת ברמות עודפות של אינסולין בדם, בעקבות זאת ד”ר אלן שליטא, ראש המחלקה הדרמטולוגית במרכז הרפואי סאני, בניו יורק, טוען בדו”ח כי מזונות דלי גליצרין תורמים לבקרה ההורמונאלית של אקנה ושיפור במצבו.
ד”ר שליטא ממליץ להימנע מצריכת מזונות (כגון: אורז, לבן, ממתקים, לחמים מקמח לבן וכד’) והפחתת כמות הפחמימות, לחלופין הוא מעודד בחירת מזונות טריים כגון ירקות בשר ופירות. שליטא אף הפריך את המיתוס כי השוקולד מעורר פגמים, וציין כי “הפגמים מופיעים כתוצאה מהסוכר והשומן בשוקולד ולא השוקולד עצמו”.
להיפטר מאקנה באמצעות דיאטה דלת פחמימות
השארת תגובה