שילוב של שלוש חומצות פירות : Triple Hydroxy acids
לאחרונה מנסים לשפר את יעילות התכשירים על ידי שילוב חומצות אלפא הידקוסי ממקורות שונים כמו למשל עירוב של חומצה גליקולית מקנה סוכר (מונוקרבוקסילית) עם חומצה מלית (תפוחים) (דיקרבוקסילית) וחומצה ציטרית (לימון) (טריקרבוקסילית). למרות התכשירים נראים מבטיחים אין עדיין מידע מדעי על יעילותן לעומת תרכובות מקובלות.
חומצות בטא הידרוקסי Beta Hydroxy acids
חומצת בטא הידרוקסי היחידה שקיימת היא החומצה הסליצילית. החומצה הסליצילית היא חומר קראטוליטי ז”א מקלפת את תאי השכבה הקרנית. חומצה סליצילית אחוז וחצי מקלפת כמו חומצה גליקולית עשרה אחוז.
בניגוד לחומצה הגליקולית שפועלת על התאים בחלק התחתון של האפידרמיס הקילוף של החומצה סליצילית היא החל בשכבות העליונות של השכבה הקרנית שכבה אחר שכבה.
בנוסף ליכולת הקראטוליטית יש לחומצה הסליצילית תכונות נוגדות דלקתהתורמים להפחתת הגירוי מהתכשיר. כאשר משתמשים באותם ריכוזים יש לחמצה הסליצילית פחות גירוי ופחות עקצוץ יחסית לחומצה גליקולית.
חומצה סליצילית היא אחד המרכיבים החשובים בתמיסה על שם ייסנר שמשמשת לקילוף כימי שטחי. בתמיסה זו יש שילוב בין רזורצינול, חומצה לקטית, וחומצה סליצילית. השילוב מפחית את תופעות הלוואי של כל אחד מהמרכיבים
שילוב של מספר סוגי חומצות אלפא הידרוקסי Combination Hydroxy acids:
זו תערובת של חומצות אלפא ובטא הידרוקסיות בתכשיר אחד. למשל : גליקולית +סליצילית.
כל חומצה מבצעת פעילות יחודית. החומצה הגליקולית היא הידרופילית : קילוף על פני העור בלבד. ואילו החומצה הסליצילית היא ליפופילית :ויכולה לחדור לפאזה השומנית בבלוטות החלב . למרות שזה נראה שילוב אידאלי עקב בעיות טכניות לא ניתן להגיע לשיווי משקל אופטימאלי של שתי החומצות בתכשיר אחד, אך בהחלט מומלץ להשתמש בתכשירים השונים לסירוגין להשגת אפקט מקסימאלי משולב של האלפא והבטא הידרוקסי.
חומצות אלפא הידרוקסי בעלות משקל מולקולארי גבוה :
Polyhydroxy Hydroxy acids:
אלו החומצות האלפא הידרוקסיות החדשות בשוק. אורך המולקולה מאט את החדירה המהירה של החומצה לעור ועל ידי כך מקטין את הגירוי בעור. חומצות אלו יכולות להתאים לשימון העור של חולים אסופיים עם עור רגיש במיוחד.