הדבר החשוב ביותר הוא לבחור מוצרים הידידותיים לאקנה המכונים בשפה המקצועיות “אנטי קומדוגניים” (“non-comedogenic”).
רצוי להכיר מספר מרכיבים בעלי השפעה שלילית על העור הרגיש והנוטה לאקנה אשר מופיעים במרבית מוצרי הטיפוח.
לנולין (LANOLIN)-שמן המופק מצמר כבשים אשר מעניק לחות ומרכך את העור ובד ובבד סותם את נקבוביות, דבר המעודד הופעת פצעונים. מוצרי קוסמטיקה בדר”כ מכילים נגזרות סינטטיות של לנולין כגון (acetylated lanolin) אשר יכולים לגרום להופעת פצעונים אצל אנשים עם עור רגיש או עם נטייה לאקנה. אם אתם מחפשים אופציית לנולין בטוחה, חפשו מוצרים המכילים מקור של 100% שמן לנולין טהור.
נגזרי חומצה סטארית (STEARIC ACID DERIVATIVES)- איזופרופיל מיריסטאט myristate, מצוי לעיתים קרובות במוצרי קוסמטיקה ומשפיע על פיזור חלק של האיפור על גבי העור.המרכז הרפואי של אוניברסיטת קנזס מסווג את ה- איזופרופיל מיריסטאט כנגזרת של חומצה סטארית ומפרט אותו לצד חומרים כגון סטארט (stearate), isocetyl stearate), (isopropyl isostearate), (, isopropyl palmitate),(( isopropyl myristate,ו (butyl stearate).יש להימנע ממרכיבים אלה כיוון שהם מגדילים את הסיכוי להופעת פצעונים.
צבעים והפיגמנטים D & C Red-באופן מפתיע, חלק מצבעי ה-FDA ידועים כגורמים לאקנה. מדובר בנגזרות זפת ופחם וביניהם D) & C Red # 9 ו D & C Red # 40(.שני הצבעים האלה נבדקו באופן ספציפי ונמצאו גבוה ברשימה של פיגמנטים הגורמים לאקנה. עם זאת, גם צבעים אדומים אחרים יכולים להיות מסוכנים. הימנעו מצבעים אדומים C & D אם אתם נמצאים בסיכון להופעת פצעונים.
סולפטיםSULFATES- סולפטים הם מה שהופך את חומרי הניקוי לסבון מקציף. הם חודרים לנקבוביות העור וסותמים אותם דבר הגורם להופעת פצעים.
אלכוהול((ALCOHOL- קיים מגון רחב של סוגי אלכוהול התורמים אף הם להופעת פיצעונים: אלכוהול צטיל ( (cetyl alcohol, אתיל אלכוהול (ethyl alcohol,) . שימוש באלכוהול נעשה לא פעם במטרה לייבש עור שמנוני, אולם לעיתים אלכוהול עשוי לגרום לייבוש ייתר של העור ולגירויו ולכן יש להימנע ממנו עד כמה שאפשר.
חומרי בישום(FRAGRANCE)- חומרי בישום מלאכותיים עשויים להגדיל זיהומי אקנה ורגישויות עור. על פי אוניברסיטת קנזס כל מוצרי הקוסמטיקה וטיפוח העור מכילים חומרי בישום מלאכותיים שמטרתם להסוות ריחות כימיים. במידה ואתם מרגישים שמוצרי הקוסמטיקה שלכם גורמים לתגובה בעור נסו להשתמש במוצרים נטולי ריח.
חומרים סופחי ואוטמי לחות(occlusive) – נחשבים אף הם קומדוגניים וכוללים שמן וזלין, שמן שומשום, חמאת קקאו, ושמן מינרלים .